9v1 – cvetne vodice ali dišeči multipraktiki

Ker pogrešam te dobre stare klasične blog poste z ocenami izdelkov, sem se danes, kot obljubljeno lotila opis enega izmed izdelkov, ki jih zadnje mesece uporabljam na vsakodnevni bazi. Odkrila sem ga med marčevskim sodelovanjem z Melvito in od takrat imela res ogromno časa, da preizkusim vse možne načine uporabe, ki jih je resnično toliko, da v storijih niti ne bi imela dovolj prostora, da vam vse naštejem in podrobno opišem.

Tisti, ki cvetnih vodic še ne poznate, poznane so tudi pod imenom hidrolat in jih pridobivajo tako, da skozi cvetove spustijo paro, ki nase veže njihove aromatične molekule (tiste, iz katerih delajo eterična olja). Pri ohlajanju se para kondenzira in loči na eterično olje in cvetno vodo. Takole naredijo z damaščansko vrtnico, pravo sivko, cvetovi pomarančevca, virginijskim nepozebnikom in burbonsko geranijo. Sama sem nad njimi tako navdušena, da mi do popolne zbirke manjkata še samo dva.  

Te dišeče meglice so posebne tudi zato, ker pri Melviti gojijo le ekološke rastline in jih nato obdelujejo po strogo predpisanih postopkih, da ohranijo vse svoje blagodejne lastnosti. Najboljše pa je, kot sem že omenila, njihov širok nabor možnosti uporabe:

 1. Najprej sem se z njimi spoznala kot korak po čiščenju obraza, ter pred nanosu olja ali kreme – s pršenjem meglice v obraz kožo navlažimo in se posledično krema/olje/serum veliiiiko lepše razmaže (ter slednjega tudi manj porabimo!).
 2. Kmalu za tem sem ugotovila, da jo lahko namesto pršenja uporabim tudi kot tonik, z nanosom na vatno blazinico, s čemer iz obraza odstranim še morebitne ostanke pudra ali maskare.
 3. Masaža obraza – moja (4 leta mlajša!!) sestra me je nedolgo nazaj okregala, da ne poznam korejskega (ali je bil morda japonski? :D) zlatega pravila za antiage obraza – masaža obraza. Ona je prava
  profesionalka in si je naročila prav neke gladilne pripomočke iz keramike, ampak v vsakem primeru obraz težko masiraš na suho – kombinacija cvetne vodice s kapljico olja je odlična za to.
 4. Fiksiranje ličil! Tako preprosto – ko končaš s celotnim makeupom, popršiš v zrak in stopiš v ta »oblak«. Koža tako dobi tisti zdravi »glow« namesto, da izgleda kot zacementirana lutka.
 5. Samo tako, za osvežitev. Tud za poživitev. Občutek, ko s to božansko vodico popršiš obraz in kožo pokrije dišeča svežina je res kot, da imaš svoj wellness za par deset sekund.
 6. Odišavljanje  – od nosečnosti naprej več ne prenesem močnih
  vonjev. Vsi parfumi mi tako stojijo na omari. Vedno manj mi sicer smrdijo, ampak nisem še tam. Do takrat so mi te dišeče meglice popolne. Popršim lase, telo, oblačila… in dišim kot sveže odtrgana rožica.
 7. Pomiritev – poleti sem s tem zelooo rada osvežila ‘zateglo’ kožo po sončenju. To je ekstra pasalo.
 8. Ko se mi kdaj zgodi, da se ne spomnim obriti pazduh prej, kot zjutraj, kar pomeni da moram na sveže obrito kožo nanesti dezodorant – takrat prej negujem pazduho z eno izmed vodic, da ustvarim zaščitno plast in kožo pomirim pred nanosom dezodoranta.
 9. Sivko zelo rada popršim tudi po blazini preden grem spat. Razlog je očiten. 🙂

Še ena zanimivost – Melvitine cvetne vodice se skrivajo v tradicionalno modrih flaškah, ki je zelo pogosto krasila stekleničke v starih zeliščarskih prodajalnah – modra barva namreč lomi UV-žarke in tako ščiti vsebino.  Vse to so razlogi, da so njihove meglice visoko na seznamu mojih najljubših izdelkov, definitivno produktov, ki jih uporabim vsak dan (če ne na prvega, pa na enega izmed ostalih 8 načinov :P). Če jih še niste, toplo priporočam, da poskusite (do 3.11. imam za vas tudi 15% popust s kodo ADRIJANA15, velja pa na vse njihove izdelke). Za začetek eno – vas pa izzovem, če boste zdržali dva meseca brez, da povečate svojo zbirko. 🙂

Do naslednjič,

Adrijana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *