Moji hčeri

07/08: Najprej si bila samo občutek. Ko so se k temu občutku začeli priključevati fizični znaki, sem v edini uri ko tvojega atija ni bilo doma, hitela po test. Strmela sem v tisto okence in čakala, kaj bo pokazalo. Ko je pokazalo samo eno črtico, sem začutila takšno razočaranje, da sem presenetila sama sebe. Ker nisem morala doumeti, da bi se moja intuicija, moj notranji občutek tako motila, sem še nekaj dolgih sekund z nejevero strmela v tisto eno črtico. In nato naenkrat, iz nenada, se je začela počasi, izjemno nežno ampak očitno obarvati še ena – tista ki je potrdila tvoj obstoj. Bila je komaj vidna, ampak bila je tam. V istem trenutku so mi oči napolnile solze sreče, ki jih nisem pričakovala in komaj takrat sem videla, kako neizmerno zaželjena si. V tistem trenutku sem prvič začutila, da si punčka. Kot tista druga črtica – nežna, a neomajna.

25/10: Prvič si me brcnila pri 15 tednih v Nemčiji in 5 tednov kasneje te je prvič začutil tudi tvoj ati. Po tem, ko si ga zadela v dlan in me je pogledal s sigurnostjo v svojih očeh in dlanjo na mojem trebuhu sem bila ganjena nad mislijo koliko veselja (in skrbi) nam boš še prinesla. Ti, skupaj z nagajivim fantkom, ki je v tistem trenutku sladko spal v posteljici na moji levi.

22/03: danes ti je ati izbral ime. Sama ga še vedno procesiram, ker je nenavadno na način, da ali ga obožuješ ali ga ne preneseš. Ampak očitno čuti, da si to ti. Samosvoja, ne za vsakega. Kar je ravno najpomembneje in bistvo vsega, kar te bom celo življenje skušala naučiti – da na tem svetu nisi zato, da bi ustrezala vsem, ampak da najdeš sama sebe, si ostaneš zvesta ter brezpogojno slediš svojim sanjam.

04/04: Včasih ob večerih tik preden zaspim občutim ogromno težo ob misli na to, da tvojega atija trenutno ni z mano. Živim za trenutek, ko te bom videla zdravo v njegovih rokah, zraven mene in tvojega bratca. Misel na ta prizor me spravi skozi take trenutke. In med odštevanjem dnevov do tega, da te spoznam, se zavedam, da je vse bližje in bližje. Točka, na kateri vsi štirje začenjamo novo poglavje – tisto, katerega sem čakala celo življenje.

Kadarkoli boš pripravljena, mi te čakamo. ❤

Tvoja mami.

Foto: Jana Šnuderl
Obleka: Sanjska obleka
Hair: Ali Velič, Young Mič Styling

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *