Tako sem preprečila strije v nosečnosti

Večina ljudi reče, da proti nosečniškim strijam ne moreš nič. Če ti je ‘dano’ jih boš dobil, četudi se mažeš z desetimi različnimi kremami, če pa ti ni, pa jih ne boš, četudi proti njim ne uporabljaš nič.

Sama se s tem ne strinjam. Sicer verjamem, da dednost igra vlogo, a mislim da ni odločilen faktor. Čeprav sem sama zelo nagnjena k strijam in sem jih med odraščanjem fasala kar dvakrat, sem nosečnost odnesla brez ene strije na trebuhu. To pa zato, ker sem se že preventivno pripravila in začela z vso možno preventivo, takoj ko sem izvedela, da sem noseča. Četudi jih tako ne bi povsem preprečila, bi vsaj vedela, da sem storila vse, kar je bilo v moji moči, da sem jih zminimalizirala. Kaj sem torej počela in kaj sem uporabljala?

1. Karkoli nanašaš, ni dovolj da le naneseš ampak sem sama čisto vse in vedno vmasirala. Priporočajo se gibi s katerimi gladiš kožo, v vse možne strani.

2. Vnos tekočine – spila sem zadosti vode, da nikoli nisem bila dehidrirana. Tako je tudi koža hidrirana in posledično bolj elastična.

3. Nisem ‘jedla za dva’ – ta rek je le izgovor, noseča ženska namreč večino časa sploh ne potrebuje dodatne hrane, razen zadnje tri mesece se potreba poveča, pa še to zgolj za 300 kalorij. Pomembno je torej, da te ne zanese s tem,da bi jedel karkoli bi želel in koliko bi želel, ter tako pridobil še dodatno nepotrebno težo in povzročil še večje širjenje kože. Občasni priboljški so popolnoma kul, samo nažiranje ni okej.

4. Zadnje in najpomembnejše – MAZANJE! Maži, maži, maži, da koža ostane nenehno navlažena. O zadevi sem se res dodobra načitala in poglobila in ugotovila, da je najboljša kombinacija uporabe MASLA (zjutraj) in OLJA (zvečer).

Glede olja nimam kaj reči, saj se je BIO-OIL dodobra uveljavil že širom sveta in ga ful hvalijo ter uporabljajo, pa še diši lepo. Za več o njem najboljše, da ga kar poguglate, vem pa da je v več kot desetih državah najbolje prodajan izdelek proti brazgotinam in strijam. Dobi se v lekarnah, Sanolaborju ali pa Tuš drugeriji, kjer se ga splača vzeti s kupončkom za -25% na en izdelek.

Maslo pa je druga pesem, saj sem celo večnost iskala primerno maslo, tako da bi vsebovalo optimalno mešanico in da bi bilo hladno predelano – samo na tak način namreč ohrani tiste lastnosti, ki ‘pomagajo’. Zgoraj slikano maslo BELLY BUTTER sem našla na spletu, kupila, redno uporabljala in mi je bilo top, plus za razliko od ostalih je lepo dišalo pa tudi cenovno je bilo glede na količino najbolj ugodno.

Nedolgo nazaj pa izvem, da je to slovensko podjetje in vsa masla izdelujejo sami, kar me je še bolj navdušilo. Zakaj? Sama namreč obožujem masla in jih uporabljam za vse – karitejevo maslo zvečer namesto kreme za obraz, ker naredi kožo ko puterček in NE maši por! Kakavovo pa poleti, ker poskrbi za intenzivnejšo, lepšo in bolj enakomerno porjavelost ker navlaženo kožo.

Govorila sem z lastnico, ji dala virtualni high-five za to kar delajo, nakar mi je predstavila še dva nova izdelka, ki ju uporabljam zdaj, ko Belly Butterja ne rabim več.

Njihova masla namreč ne vsebujejo niti malo vode (kot ostale cheap mešanice) in zato ne rabijo umetnih dodatkov, ki bi podaljšali rok trajanja, tako, da so povsem naravni. Zdaj MAMA & BABY BUTTER uporabljam še na Maksu vsak večer, ko ga skopam (najraje sivkinega, zaradi vonja, ki je super pred spanjem).

Četudi sem se redno mazala po trebuhu, pa nisem bila tako dosledna na bokih in prsih, tako da sem tam dobila ene par strij, ampak sem po nosečnosti dalje vsak večer vmasirala zgoraj omenjeno maslo in so mi do zdaj zbledele že za 50%.

Po vsem napisanem torej res toplo priporočam naravna masla, zame so čudo. Ta, o katerih sem govorila najdete na spletni trgovini Butters. Za moje bralce sem zrihtala tudi kodo za popust, s katero lahko kupite katerikoli izdelek po 20% nižji ceni, samo vnesite ‘PROPS20’. Koda velja en teden in res se veselim vaših mnenj, če boste kaj sprobali!

Kakšne so pa bile vaše izkušnje s strijami, med nosečnostjo ali odraščanjem, vam jih je kaj pomagalo preprečiti ali hitreje zbledeti?

Adrijana

4 thoughts on “Tako sem preprečila strije v nosečnosti

  1. Kar Belly Butter sem še kaka dva tedna dalje uporabljala, potem pa sem MAMA&BABY začela uporabljati, ko mi je tistega zmanjkalo. Oba sta se super obnesla, in res sem srečna, da so že za pol zginle. Meni so tudi tiste, ki so nastale, nastale PO porodu, sem bla malo jezna nase, da sem nehala mazat. Probaj vmasirat maslo zjutraj in zvečer, po nekaj časa bi morale zbledeti, meni so!

 1. Jaz sem istega misljenja… nimam niti ene strije
  dva otroka rodila… sem pa mazala Eucerin olje
  veckrat na dan tako da sem imela vedno masten
  trebuh in vse nosecniske majice sem morala v
  smeti pometat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *