Parni likalnik a.k.a game changer za kodrolaske

Kodri so krasni. Nekaj posebnega. Moj mož ima najraje, ko si pustim svoje kodre… ampak ženske pač vedno hočemo tisto, česar nimamo. 😂

Svoje kodre sem začela sprejemat komaj po koncu srednje šole. Na živce so mi šli, ker so neverjetno naporni, nikoli ne stojijo tako, kot bi želel in druga pričeska kot dolgi lasje ti niti ne preostane. Kakšen paž, če bi se jaz postrigla na paž bi na morju izgledala kot ovca po elektro šoku.

Celo življenje se iskala produkte, s katerimi bi učinkovito zravnala lase. Z enimi bolj, drugimi manj, z nobenim nisem dobila tistega, kar sem želela. Da bi pa našla kaj učinkovitega in obenem takega, da zraven dobesedno ne kurim las, pa je bila itak utopija.

Ne vem kdaj, od kod, zakaj ampak leta 2012 sem odkrila parni likalnik, nastal v sodelovanju L’oreala in Rowente. Ko sem gledala promo videje sem vedela, da je to moja naslednja stvar, za katero šparam. In v roku enega leta mi je to tudi uspelo. Ravnanje las je postalo užitek.

Steampod je parni likalnik, ki sočasno z ravnanjem izpušča vodno paro, kar lase sproti vlaži. Rezultat? Neprimerljivo bolj gladek, svetleč las ter veeeliko dlje trajajoči učinek. Ker je namreč las toliko prepojen z vlago, ne navleče nase vsake trohice vlage, ko stopiš iz hiše (kar povzroči frizz in povratek kodrov. Ogromna razlika je tudi občutno večja površina likalnika, zaradi česar gre likanje mojih noro gostih las znatno hitreje.

Lasje niti približno ne uniči tako, kot navadni, ne samo zaradi pare in vlaženja ampak tudi, ker je zaradi učinkovitosti dovolj, da grem čez pramen 2-3x, medtem ko sem z navadnim morala it vsaj 5x.

Svojega prvega sem si naročila iz UK, s čemer je prišel minus, da je tudi vtičnica bila britanska in sem morala dokupit še pretvornik in ga nonstop vlačit za sabo. Ker nisem bila pridna s čiščenjem, se mi je naredil tudi vodni kamen in tokrat sem odločena, da tega ne bom dopustila. Upoštevati je treba samo 2 stvari:

  1. uporabljati destilirano vodo (jaz sem jo pri starem nalivala kar iz pipe, ker sem bila lena
  2. po vsaki uporabi vodo izliti iz posodice (jaz sem jo nonstop puščala not, ker sem.. ja, bila lena

Zato sem tokrat izkoristila BF akcije, da sem na Notino naročila novega. To je vse, kar se tiče vzdrževanja. Res je manj priročen za nosit naokrog ampak to niti ni njegov namen. Jaz si več ne znam predstavljat biti brez njega. Iskreno, še do danes stari dela čisto ok, če bi pa lepše skrbela zanj, pa ga sploh ne bi rabla menjat. Imela sem ga pa skoraj 10 let!!

Ima posodico, kamor naliješ vodo, na samem ravnalcu pa je tudi glavniček, da lase med ravnanjem razčesuje in tako enakomerno ravna.

Meni je vrhunski, bi vam pa vseeno rada rekla, da si ga ne kupujte tiste, ki imate ravne, tanke lase. Mislim, če hočete seveda lahko, ampak glede na to, da imate ravnalce za 30€, ne vem, če se vam splača dat za to čez 200€. Ampak za moj tip las, ni variante, da bi še kadarkoli uporabila navadnega, iskreno. In teh 200€ je meni bilo tudi tak ok, za ta denar mogoče 4x ne bom šla k frizerju, to pa bom imela leta in leta. In še enkrat bi! Vsakič znova.

Jaz sem si naročila Steampod 2.0  ampak pravkar vidim, da je na novo na strani tudi Steampod 3.0, zdaj pa ne vem ali ga sama nisem opazila ali je čist na novo. Kaka je razlika zdaj na prvo žogo ne razberem tako, da če si ga bo katera naročila, naj poroča! 😎

p.s. na IGTV sem pa naložila še video z demonstracijo. Namerno sem lase posušila na zraku, da vidite učinek na takih kodrih. Če bi jih prej s fenom posušila na krtačo, bi bil končni učinek še lepši.

Video lahko gledate tukaj:
https://www.instagram.com/tv/B5qN2xklPcr/

Me zanima, koliko vas gre zdaj pisat božičku. 🙉

Do naslednjič,

Adrijana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *