V iskanju najboljše električne ščetke

Mislim, da je vsaj eno leto, kar sva si z Žigo želela električno ščetko. Ampak tisti raziskovalec v meni, ki mora za vsako investicijo točno preštudirati lastnosti, cene, slabosti ter prednosti čisto vsakega izmed vodilnih ponudnikov mi ni dovolil, da bi karkoli kupila dokler ne bi bila 100% prepričana, da je to to. Največ priporočil sva slišala za Philips Sonicare Diamond, ki je meni tudi vizualno najbolj všeč (ja, pač baba v meni 🙈), kmalu za tem pa sem dobila opcijo sodelovati z Oral B in testirati njihove ščetke in to me je prisililo, da sem se še bolj poglobila v primerjavo omenjene Philipsove v primerjavi z Oral B. Pogledala sva si video ameriškega zobozdravnika, ki je primerjal več lastnosti obeh ščetk in v večini aspektov je dejansko zmagala Oral B. Kolikor se spomnim iz glave, je Philipsova prednjačila le v bolj tihem načinu delovanja ter bolj vizualno privlačnem izgledu (lahko si pa sami pogledate video tukaj). AMPAK, ker se zavedam, da je teorija eno, praksa pa drugo, sem podrobneje vprašala še določene ljudi, ki tako ali drugače delajo na dentalnem področju in mnogokrat se je pojavil komentar, da bi naj okrogle ščetke bile veliko bolj agresivne do dlesni ter prihaja posledično pogosteje do krvavitev, imajo pa Oral B po defaultu okrogle ščetke (Sonicare pa kao v obliki diamanta). Oral B ima sicer kao res ogromno nekih dodatnih funkcij itd. Ampak sem že zdavnaj ugotovila, da mi je pri takih stvareh boljše, da svojo osnovno funkcijo opravlja čimbolje, pa četudi nima 2423 dodatnih, katerih na koncu itak ne uporabljam.

Sama sem zaupala svojemu instinktu in se (zavedajoč, da sta na koncu koncev verjetno obe dobri) odločila za tisto, ki sem si jo želela že od štarta in na Notino naročila Philips Sonicare Diamond (tole v rose gold barvi), pri čemer sva se odločila, da bova torej najprej preizkusila to (že v osnovnem paketu dobiš dve glavi) in potem presodila, ali vzameva še eno isto, ali se bo Žiga odločil za Oral B Genius (verjetno tole črno), sploh glede na to, da on (kot moški 🤷‍♀️😂) na vizualno noto ne da kaj dosti. Še enkrat zapišem tukaj, ker se bo verjetno našel še kdo, ki ni videl mojega prvega storija, kjer sem pojasnila zakaj midva žal ne moreva imeti ene ščetke in dve glavi, saj zaradi Žigove narave dela pride do obdobij, ko morava biti ločena tudi do par tednov, tako da je edino smiselno, da imava vsak svojo.

travel case, ki pride zraven in v katerem se ščetka tudi polni

Ko sem jo prejela, sem vas za mnenje vprašala še na Instagramu in po vaših odgovorih se je pokazalo, da sem očitno izbrala pravo. Ker vas je nekaj prosilo, da delim rezultate, bom par ss prilepila kar tukaj:

In zdaj ko jo uporabljam že en mesec lahko rečem, da mi je samo žal, da je nisem nabavila že prej. Takega občutka čistih zob nisem imela še nikdar. In tudi Žiga od prvega dne, kar sem jo dobila, uporablja mojo s svojo glavo, ter je prav depresiven vsakič, ko mora na gostovanje in ščetka ostane z mano. 😅 Mislim, da ko se enkrat navadiš na električno ščetko, ni več poti nazaj, ker z njo dosežeš občutek dobesedno spoliranih zob, ki jih z navadno ne moreš nikakor. Tukaj se mi zdi vredno omeniti, da mi je ena bralka na to temo pisala, da je njen zobozdravnik rekel, da je pri teh soničnih ščetkah nevarnost, da ti obloge “pometa” pod dlesni in da je dobro vsake toliko to očistiti z navadno krtačko ter redno preverjati stanje s tistimi roza tabletkami. Koliko je na tem ne vem, ker se ne spoznam, se mi je pa zdelo da ne more škodit, če z vami delim še to.

Če imate še kake izkušnje z eno ali drugo, bom vesela vašega mnenja, da ga lahko preberejo še tisti, ki so še v procesu odločanja. 😊

Do naslednjič,

Adrijana

Objava je nastala v sodelovanju z Notino.si

One thought on “V iskanju najboljše električne ščetke

  1. Moj je šel iz svoje OralB na mojo Phillips Sonicare tudi
    dva zobna higijenika, sta povedala enako na račun
    premikanja glav in težav z dlesnimi. Sicer smo pa kr
    zadovoljni uporabniki Phillips stvari – zobna prha, ščetka
    za obraz, brivniki, likalnik za lase ipd 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *