POROČNA LOKACIJA

Spomnim se, ko je Žiga enkrat rekel: “če bi blo po tvoje bi se tak poročila na parkirišču upravne enote Ruš.” Ja, v najini zvezi res nisem bila jaz tista, ki je sanjala o pravljični poroki. Moram priznati, da se mi je ob misli na vso organizacijo, določanje seznama povabljenih in vsega, kar pride zraven, zdelo enostavneje, da se samo poročiva na najbolj preprost način možno. Saj res, da sem kot punčka sanjala o pravi poroki, ampak v realnosti sem vedela, da lahko preživim brez pom-poma, ter denar raje investiram v poročno potovanje. In takšna enostavna varianta je bila planirana 14.06.2017, potem pa se je Maks dva dni pred tem odločil, da se mu ne da več biti v trebuščku. In tako se je poroka spet prestavila na seznam *nekoč*.

Ko je Žiga začel govoriti o novem datumu za leto 2018, sem spet imela v ozadju, da še ne morem razmišljati o poroki, dokler ne končam diplomske naloge. In spet sem bila na odlašanju. Dokler me ni dobra prijateljica enkrat oktobra postavila na realna tla – če se želita poročiti naslednje leto, sta že zeeeelo, zelo pozna. Možno, da prepozna. Zato se angažirajta ZDAJ, ali pa začnita razmišljati o 2019. In takrat sem naredila kalkulacijo – če čakava še eno leto, možno, da se bo naša družina že širila, kar bo spet zadeve prestavilo na bogve kdaj. Ok, pa dajmo. Ker sama o porokah nisem mela pojma, sem se oprla na dve prijateljici, ki sta v podobni situaciji in imata zadeve že dobro naštudirane. Poguglala sem tiste lokacije, ki sta jih omenili (in sem si jih vestno zapisala v beležko na telefonu), poslala povpraševanja trem, ki so nama bile najbolj všeč in v tistem tednu sedela za računalnikom dokler nisem diplomske napisala do konca. Amen.

Zaradi lokacije, sva se primarno odločila za Žičko Kartuzijo. Je nekje na polovici med nama in je relativno blizu vsem povabljenim. Bolj kot sem gledala slike, bolj sem bila navdušena.

 

Fotografija je last Urške in Domna http://urskadomen.si/
Fotografija je last Urške in Domna http://urskadomen.si/

Ampak, ker je Žička postala tako zelo priljubljena poročna lokacija, so cene eksplodirale. Ne rečem, poroke v Žički so na najvišjem nivoju in prav vsaka je vrhunska. Ampak temu primerne so tudi cene. Zato sva se od Žičke “poslovila”. Ne glede na to, koliko nama poroka pomeni, še vedno je samo en dan. In hvala bogu oba razmišljava tako, da raje več prišparama za potovanje in si lahko ustvarima prav nič manj lepo poroko drugje, na manj “slavni” lokaciji.

Naslednja, čudovita lokacija je bila Kodarinov mlin.

Ta lokacija mi je krasna, ker mi deluje zelo sproščeno, odmaknjeno, intimno in se mi zdi super za varianto poroke v kakem vintage stilu. Nimam ene slabe besede, le da nama je tole bilo res res predaleč.

In to nas pripelje do zadnje, najine lokacije. Lokacijo, v katero sem se zaljubila prvič, ko mi jo je Špela omenila. Vtipkala sem jo v google in bila šokirana. Vau, to je dejansko pri nas? V Sloveniji? Ja. Priimek bom spremenila na Krasu.

In po tem, ko sva ga danes šla obiskat, sva prepričana, da je to to.

Dame in gospodje, grad Štanjel in Ferarijev vrt.

Je grajsko, skrito sredi ničesar, s krasnim razgledom, ponuja vse na enem mestu in je preprosto čudovito.

Še vedno sem živčna, nervozna, ob misli na to začnem hitreje dihat, ampak … Maks se je že z razlogom rodil toliko prej. Verjetno je vedel, da če bi se mamica res poročila “na parkirišču upravne enote Ruš”, bi ji bilo celo življenje žal.

Tako, lokacijo imamo, zdaj se pa komaj začne…

Do naslednjič,

Adrijana

utrinek iz danšnje (prve) ekskurzije na Kras 😄

p.s. če bo kdorkoli potreboval še kakšne predloge za lokacije, jih imam trenutno na zalogi (hvala Nika Dovnik 😘):

Tri Lučke, Galerija Okusov Celje, Posestvo Brdo pri Kranju, Dvorec Štatenberg, Anin Dvor, Zlati Grič, Jelenov Greben, Gostišče Iršič, Škedenj, Grad Tabor Laško, Zemono, Kendov Dvorec, Grad Otočec, Falski grad, Hotel Gredič

 

5 thoughts on “POROČNA LOKACIJA

 1. Pozdravljena,

  Po naključju sem naletela na tvoj blog in v
  hipu prebrala kar nekaj objav 😉 med tem
  ko moja mala struca spi, seveda 😉

  Izbrala sta cudovito lokaciji za poroko, mi2
  sva se lani avgusta porocila v kobjeglavi,
  slikala pa sva se v stanjelu.
  Ce bosta imela tudi porocno slavje v
  stanjelu, se pripravita na odlicno hrano in
  supr organizacijo. Gostilo na gradu in
  gostilno v kobjeglavi namrec vodita ista
  lastnika 😉

  Vse lepo vam zelim 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *