IN BED WITH KLARA

“Palačinke ali granolo?”

To je bil uvodni stavek v posebno dopoldne, ki sem ga preživela s Klaro. Na njo sem prvič naletela na Instagramu, kjer sem kmalu videla, da dela nekaj izjemnega.

“Za profilom stoji Klara Leben, mlado dekle, ki se, tako kot velik del njenih sovrstnikov, spopada z iskanjem sebe v svetu, kjer so lepotni ideali postavljeni v nedosegljive višave. Na prvi pogled nekoliko žgečkljivo in izzivalno ime torej skriva veliko več, kot le čudovite fotografije različnih ljudi, ujetih v Klarini postelji.”

Poznate tisti občutek, ko nekoga spoznate in se vam po eni uri z njimi zdi, kot da ga poznate že celo večnost? No, to. S Klaro sva začeli govorit in če ne bi moj dojenček postajal nestrpen, bi lahko na tisti postelji debatirali dokler se ne bi stemnilo.

Pri njenem delu mi je najbolj všeč, da vseeno ni slepo naivna, glede tega kaj ljudje hočejo. Ljudje smo vizualna bitja in če želiš poslati sporočilo, jo moraš poslati prek vizualno atraktivne vsebine. Zato se na njeno popolno osvetljeno posteljo, s snežno belo posteljnino, ob fotogeničnem zajtrku uležemo z opranimi lasmi in nevpadljivim makeupom, ter naredimo fotografije, ki bodo zgledale kot še ene izmed miljon “I just woke up” slik punc, ki zgledajo brezhibno v vsakem danem trenutku dneva. Komaj, ko prebereš opis pod sliko, dobiš vpogled v tiste lastnosti, ki nas ljudi delajo človeške. Dvome, strahove, negotovosti, pomisleke, hibe in sanje.

Širi idejo, da je to tisto, kar bi morali prikazovati ter širiti, ne pa da drug drugemu dajemo vtis kakšna brezhibna bitja smo. S tem samo drug drugemo postavljamo nedosegljive ideale. Postavljamo si neverjetni pritisk.

Govorili sva o tem kako ljudje nikoli niso zadovoljni s tem kar imajo, ker se preveč primerjamo z drugimi in vedno hočemo nekaj več, nekaj boljšega. Kako se divje ženemo za materialnimi stvarmi, čeprav nam te nikoli ne bodo prinesle sreče. Koliko izmed nas ne zna reči ‘ne’, ko bi bilo potrebno in postaviti sebe na prvo mesto. Govorili sva tudi o tem, kako mi je nosečnost svet obrnila na glavo, zdaj pa gledam to kot na najboljšo stvar, ki se mi je zgodila.

Poglej/preberi si več na njeni spletni strani ali instagramu.

Klara, hvala, da si v tem svetu kopij nekaj drugačnega. In hvala, da si me povabila v svojo posteljo ter da si slednji stavek spremenila v nekaj pozitivnega, četudi se sliši do kraja pokvarjeno. 😂 Do naslednjič. ❤️

Adrijana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *